miercuri, 23 mai 2012

Cum să completeze reţete electronice

Pentru a se acomoda cu noua modalitate de prescriere a reţetelor medicale, pe parcursul lunii iunie medicii vor elibera reţete electronice în paralel cu cele clasice.
 De la 1 iulie, modalitatea de prescriere electronică va deveni obligatorie.
Doctorii se arată destul de reticenţi faţă de noul sistem de prescriere, susţinând că nu au suficiente informaţii în acest sens. Pe de altă parte, ei spun că prescrierea electronică va reduce birocraţia şi maldărul de hârtii pe care erau obligaţi să le completeze. La partea logistică nu există motive de îngrijorare, medicii lucrând deja cu sistemul informatic, dar acolo unde este cazul se va pune la punct baza materială.
"În prezent nu suntem suficient de informaţi, aşteptăm în acest sens să fim convocaţi la o instruire. În proiectul Ministerului Sănătăţii se arată că reţetele electronice vor fi utilizate de la 1 iulie. Am auzit şi varianta că pentru a ne acomoda cu noua modalitate de prescriere vom utiliza ambele reţete o perioadă, ulterior cele clasice fiind eliminate. Nu e nimic sigur. Sperăm să avem explicaţii oficiale. Prin introducerea acestui sistem de prescriere scăpăm de toată hârţogăria de până acum", a declarat P.L medic de familie.
Deja, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate are în plan convocarea unei şedinţe pentru a instrui medicii de familie din judeţ.
Singura teamă a medicilor vizavi de noul sistem de eliberare a reţetelor electronice este faptul că acestea presupune să ai în permanenţă internet, iar acest lucru va da dureri de cap doctorilor din zona Darabani care se confruntă cu probleme în alimentarea cu energie electrică la cabinete.
Şi asta se întâmplă şi de câteva ori pe zi, s-au plâns medicii.
 Oficialii spun că prin noua prescripţie, vor fi asigurate siguranţa tratamentului, vor fi evitate erorile de prescriere şi va fi vizat, în special, un control al consumului de medicamente.

Niciun comentariu: