vineri, 18 mai 2012

Decalog electoral

I. “Când mergi la alegeri, să nu dai votul tău niciodată pentru stăpîni, ci numai pentru slujitori; pe cei pe care-i alegi, să-i respecți, să nu te închini lor prin laudă deșartă, prin cerșetorie, prin lingușire sau corupție; să nu fii sclavul, ci stăpînul votului tău”.
II.“Să nu iei în derîdere funcțiile publice și pe cei aleși să le ocupe și să le îndeplinească; dacă greșesc, să nu-i înjuri, să nu-i denigrezi și să nu-i calomniezi, ci să-i tragi la răspundere, sancționîndu-i cu puterea votului tău legal”.
III.“Să nu uiți să mergi la votare în ziua rînduită de lege și să nu dai votul tău pentru cei care profanează zilele sfînte, care nu respectă timpul de sărbătoare, de odihnă, de vacanță sau de concediu”.
IV.“să nu votezi niciodată pe cei care susțin avortul sau eutanasia, pe cei care neglijează sistemul de sănătate publică, pe cei care uită de bolnavi, de bătrîni și cei abandonați; să nu alegi pe cei care deturnează fondurile pentru asigurările de sănătate”.
V.“Să nu săvîrșești furt electoral;
VI. Să nu vinzi și să nu cumperi voturi;
VII.Să nu participi la fraudarea alegerilor;
VIII. Să nu te lași cumpărat pe motive electorale, din interese meschine;
IX. Să nu te lași manipulat de propaganda electorală care-ți tulbură conștiința și responsabilitatea socială”.
X.“Să nu poftești funcții pentru care nu ești pregătit; să nu votezi și să nu te lași votat pentru interese dubioase, dăunătoare pentru binele omului și pentru binele comun; să nu poftești puterea ca formă de parvenire; dacă o dorești, să o transformi în mod de slujire a lui Dumnezeu și a oamenilor”.

Niciun comentariu: