luni, 14 mai 2012

” Mita și votul ilegal înseamnă închisoare””

În contextul desfășurării alegerilor locale din 10 iunie, Ministerul Administrației și Internelor (MAI) organizează o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor români cu drept de vot cu privire la riscurile nerespectării legislației referitoare la procesul electoral.
 Aceasta se va desfășura, la nivelul județului, începând de luni, 14 mai, sub genericul “Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!”.
În cadrul acțiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, în județ vor fi postate peste1 000 de afișe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, vor fi distribuite mii de pliante – cu preponderență în mediul rural și în locurile cu trafic intens, respectiv în secțiile de votare – în ziua votului.
O parte semnificativă a promovarării campaniei o reprezintă comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor și materialelor campaniei pe web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include și un flux de știri actualizat în mod dinamic cu informații.
Campania se va desfășura inclusiv pe canalele de socializare Facebook, Twitter, dar și pe YouTube. Conform legii, “promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau de președinte al consiliului județean, precum și primirea acestora de către alegători constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
 Pedeapsa se aplică și persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua alegerilor“.

Niciun comentariu: