miercuri, 30 mai 2012

Supravegheaţi video !

Profesorii care fac parte din comisiile examenelor naţionale nu vor scăpa nici ei de monitorizarea video.
Ministerul Educației a trimis o notă, în care se arată că inclusiv preluarea şi transmiterea subiectelor către elevii candidaţi se va face sub obiectivul camerelor de supraveghere.
Astfel, pe lângă cei peste 3.000 de candidați care vor susţine anul acesta examenul de Bacalaureat şi Evaluare Națională care vor fi monitorizaţi video, mai nou și cadrele didactice vor fi supuse aceluiaşi tratament.
Pentru ca monitorizarea elevilor să decurgă în bune condiţii, cu respectarea întocmai a indicaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei, la Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut loc o şedinţă, ieri, la care au participat persoanele responsabile cu sistemele IT. Ei au aflat că vor fi supravegheaţi inclusiv membrii comisiilor celor două examene, urmând a fi montate camere de supraveghere video atât în sălile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, cât şi în cele în care sunt multiplicate subiectele sau depozitate lucrările elevilor.
  Softurile vor fi predate personal celor implicaţi în acest proces, iar camerele de supraveghere vor fi instalate cu 72 de ore înainte de începerea examenelor.
Persoanele care se ocupă de Evaluarea Naţională vor participa la încă o activitate de instruire, ce va avea loc  în perioada 19 – 20 iunie.

Niciun comentariu: