vineri, 29 iunie 2012

Indemnizaţia pentru creşterea copilului revine la 85%!

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni în septembrie sau poate chiar mai devreme, în funcţie de decizia Parlamentului, la nivelul anterior de 85% din salariu, a declarat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la o conferinţă de presă.
 "Cred că revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu va avea loc în septembrie, dar vom încerca mai devreme dacă va fi o sesiune parlamentară extraordinară. Eu aş putea spune că, sigur, în septembrie se va întâmpla acest lucru", a declarat ministrul Muncii, conform rtv.ro.
Aceasta a subliniat că plafonul va rămâne la 3.400 lei, dar se va mări procentul mamelor care vor obţine creşteri ale veniturilor din această indemnizaţie.
 Mariana Câmpeanu a mai arătat că "mamele care au salarii foarte mari se şi întorc foarte repede la muncă".
Ministrul Muncii a anunţat recent că va înainta Parlamentului o serie de amendamente la OUG 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială, cel mai important vizând revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu.
Amendamentul se referă atât la opţiunea pentru concediul de un an pentru creşterea copilului, cât şi la situaţia concediului cu durata de doi ani.
În ceea ce priveşte plafoanele indemnizaţiei pentru creşterea copilului, acestea se vor menţine la nivelul actual: plafon minimal de 600 lei, plafon de 1.200 lei pentru opţiunea concediului de doi ani şi de 3.400 de lei pentru concediul de un an.

Niciun comentariu: