Elevii din învăţământul primar, inclusiv cei din clasa pregătitoare, şi gimnazial, care provin din familii cu posibilităţi materiale modeste, vor beneficia şi anul acesta de rechizite în mod gratuit, oferite în cadrul unui program social susţinut de Ministerul Educaţiei.
Conform estimărilor făcute de cei din conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), în anul şcolar 2012 – 2013 vor primi rechizite şcolare peste 10.000 de copii, de la clasa pregătitoare până la elevii de clasa a VIII-a.
Suma alocată pentru achiziţionarea de rechizite în cadrul acestui program este de 128.225 de lei, fără TVA.
Pachetele cu rechizite ce vor fi date copiilor sunt diferenţiate pe nivele de studii.
Astfel, copiii de la clasa pregătitoare vor primi un ghiozdănel, şapte caiete de desen, dictando, matematică, dar şi creioane de scris, creioane colorate, acuarele, plastilină, planşetă de lucru, lipici, hârtie glasată, penar şi gumă de şters.
Cei din clasa I vor primi caiete tip I şi tip II, câte un caiet special pentru abecedar şi matematică, un caiet de desen, un stilou cu 24 de rezerve, creion, creioane colorate, gumă de şters, beţişoare, penar, acuarele, riglă, copertă de plastic pentru caiet, totul pus într-un ghiozdan.
Copiii de clasele II – IV au în pachet 11 caiete dictando, caiete de matematică, caiet de desen, pix, creioane, penar, acuarele, gumă, ascuţitoare, vocabular, creioane colorate, şablon cu harta României şi coperţi din plastic pentru caiete.
Pachetele pentru gimnaziu, pentru elevii din clasele V – VII, cuprind 16 caiete studenţeşti, dar şi în format clasic dictando şi matematică, caiete de biologie, geografie, muzică şi desen, creioane, radieră, pix, ascuţitoare şi o trusă de geometrie.
În final elevii de clasa a VIII-a urmează să primească în ghiozdan 17 caiete de dictando şi matematică, câte două caiete de geografie şi biologie, câte un caiet de muzică şi desen, creioane, o gumă de şters, un pix şi o ascuţitoare.
Copiii care vor dori să beneficieze de acest sprijin acordat din partea statului sunt aşteptaţi să depună o cerere la sediul unităţii de învăţământ la care studiază.
Cererile trebuie depuse până la finele lunii august.
Cel mai târziu pe 15 octombrie, la aproape o lună de la începerea noului an şcolar, oficialii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean dau asigurări că rechizitele şcolare vor ajunge la beneficiari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu