luni, 13 august 2012

Încep şedinţele publice

Profesorii milenceni care au participat la examenul de titularizare din acest an sunt aşteptaţi să participe astăzi şi pe 16 august la şedinţele publice pentru repartizarea pe posturi.
Şedinţele se desfăşoară în centrele de examen unde candidaţii au susţinut titularizarea, după un program prestabilit, pe intervale orare.
Astăzi va avea loc repartiţia pe posturi pentru catedrele titularizabile scoase la concurs în şcolile din zona centrului, iar pe 16 august vor fi repartizate catedrele netitularizabole din unităţile de învăţământ .
Din datele centralizate la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), la nivelul sistemului educational botosanean sunt 675 de posturi. Din totalul posturilor, 146 sunt titularizabile, iar 529 sunt cu viabilitate intre unu si trei ani sau nu sunt norme intregi.
La sedințe sunt asteptate 248 de cadre didactice, care au luat peste sapte la concursul, conditie pentru a ocupa un post de titular. Acesta a fost primul an cand repartizarea pe posturi a avut loc in sedinte publice pe centre si nu intr-o singura locatie, ca in anii precedenti.
Pentru a obtine un post de titular un candidat are a participat la concursul de titularizare dar si la inspectia la clasa trebuie sa fi obtinut minim nota sapte. Candidatii care nu au obtinut la inspectia speciala la clasa sau la proba practica minimum nota sapte nu pot ocupa posturi didactice publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata. Cei care au obtinut nota sapte dar nu vor ocupa un post de titular vor participa la sedinta pentru ocuparea posturilor de suplinitori. Tot atunci vor participa si cei care la concursul de titularizare au luat minim cinci.



Niciun comentariu: