joi, 20 septembrie 2012

O scrisoare... de natură salarială!

Într-o scrisoare adresată ministrului de Finanțe Florin Georgescu, sindicatele din învățământ solicită ca la rectificarea bugetară să fie prevăzute în buget, la titlul “Cheltuieli de personal”, sumele necesare pentru plata a 5% din sumele reprezentând drepturi de natură salarială, stabilite în favoarea salariaților din învățământ, prin hotărâri judecătorești, devenite executorii, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2012.
De asemenea, se solicită micșorarea intervalului de timp în care se vor acorda drepturile de natură salarială stabilite prin hotărâri judecătorești, întrucât un termen de șapte ani pentru executarea eșalonată a hotărârilor judecătorești nu este un termen rezonabil.
  Sindicatele solicită ca sumele cuvenite dascălilor pensionabili să fie returnate într-o singură tranșă. Solicitarea face referire la sumele pe care profesorii le au de recuperat din diferența de la salariul pe care l-au încasat și salariul pe care ar fi trebuit să-l primească conform Legii 221, celebra lege care dubla salariile dascălilor în 2008.
 Pe lângă modificarea termenului de rambursare, sindicaliștii solicită și deblocarea celor aproape 30.000 de posturi blocate la nivel național.

Niciun comentariu: