vineri, 21 septembrie 2012

S-au primit rechizitele gratuite!

Elevii cu posibilităţi financiare precare din comuna noastră şi-au primit de ieri rechizitele gratuite din partea Guvernului, deşi anul şcolar a început deja. Mai mult decât atât, surpriza a fost mare, deoarece  elevii ar mai fi avut încă de aşteptat până să primească ajutorul guvernamental, întrucât, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, rechizitele trebuiau distribuite copiilor nevoiaşi în perioada 26 septembrie – 10 octombrie.
Ministerul Educaţiei a repartizat judeţului  1.151.130 de lei, bani cu care vor fi achiziţionate 46.222 de pachete, de carevor beneficia 2.770 de elevi de la clasa pregătitoare, 4.390 de elevi de clasa I, 14.946 de elevi din clasele II-IV, 15.190 de elevi din clasele V-VII şi 3.926 de elevi ai claselor a VIII-a.
Vor beneficia de aceste rechizite elevii care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe ţară.
Pachetele conţin materiale comune ciclului primar şi celui gimnazial, dar şi rechizite diferenţiate în funcţie de clasă.
 De exemplu, toţi beneficiarii vor primi caiete, ascuţitoare, radieră, creion şi pix, la care se adaugă acuarele, riglă, penar, creioane colorate, stilou, beţişoare sau ghiozdan pentru elevii de clasa I şi şablon Harta României, vocabular (clasele II-IV), trusă de geometrie (clasele V-VII).

Niciun comentariu: