miercuri, 31 octombrie 2012

Calendar electoral


Partidele politice din Botoșani care îşi doresc să ajungă în Parlamentul României au terminat de depus listele de candidaţi.
 În 24 de ore trebuie depuse şi rezolvate eventualele contestaţii
. În acest moment, lista partidelor care şi-au depus candidaturile s-a cam terminat, de data aceasta, garanţia de candidat de 3.500 de lei împiedicând mulţi dintre doritorii de funcţii să mai aglomereze listele.
 Conform normelor legale publicate de Autoritatea Electorală Permamentă din acest moment listele se vor publica, după care urmează perioada de contestaţii.
 Imediat după ce vor rămâne definitive listele de candidaturi se va începe tragerea la sorţi pentru locul pe buletinele de vot.
 Şi aici există o perioadă de 48 de ore de depunere şi soluţionare a contestaţiilor după care se va trece la tipărirea buneltinelor de vot.
 Mai departe, conform calendarului aprobat, pe data de 7 noiembrie se anunţă rămânerea definitivă a candidaturilor, în timp ce pe data de 8 noiembrie se comunică Biroului Electoral Judeţean persoanele care vor completa acest post din partea partidelor politice
. Pe data de 9 noiembrie se completează Biroul Electoral Judeţean.
 Campania electorală va începe pe data de 8 noiembrie, după care se stabileşte ordinea pe buletinele de vot, ca mai apoi să se completeze şi birourile electorale cu reprezentanţii partidelor.
 Buletinele de vot se imprima abia pe data de 29 noiembrie, iar pe data de 8 decembrie, la ora 7.00 dimineaţa, se încheie campania electorală.
 Votarea candidaţilor se va face pe data de 9 decembrie, între orele 7.00 şi 21.00.

Niciun comentariu: