vineri, 5 octombrie 2012

Surprize neplăcute!

La reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ din comună au apărut surprizele neplăcute pe linie de igienă.
Triajul epidemiologic a scos în evidenţă de copii care au fost trimişi de părinţi la şcoală neîngrijiţi sau cu boli contagioase.
Potrivit asistenților medicali care deţin raportările din comună, peste 50 de copii de grădiniţă, şcolari şi elevi au fost descoperiţi cu diferite boli contagioase, din cei 318 examinaţi în cadrul triajului epidemiologic.
 Au fost verificaţi copiii din 4 grădiniţe şi elevi din 2 şcoli generale.
 Nu mai puţin de 5 de copii preșcolari și școlari au fost descoperiţi cu păduchi în momentul controlului făcut de cadre medicale.
 Dintre aceştia 4 sunt de şcoală generală, 1 din grădiniţe. Se pare că celor mici de la grădiniţă părinţii le acordă o mai bună îngrijire; în cele 5 grupe de grădiniţe din comună, doar 2 copii aveau scabie (râie).
Nu acelaşi lucru se poate spune despre şcolari: 3 elevi din şcoli generale au fost depistaţi cu râie, iar alţi 2 erau din grădiniță.
7 elevi aveau amigdalită, 11 de copii prezentau diferite micoze, iar alţi 7 - diverse boli infecţioase. Elevii găsiţi cu păduchi au fost izolaţi la domiciliu, iar la un al doilea control, efectuat după o săptămână, cu pediculoză au mai fost depistaţi 2 elevi.

Niciun comentariu: