joi, 1 noiembrie 2012

Cine agresează personalul medical...

Cei care vor ameninţa ori agresa personalul medical vor fi pasibili de închisoare, după ce respectivele acte de violenţă au fost catalogate drept ultraj printr-o lege aprobată, în urmă cu câteva zile, de Parlament. "Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar aflat în exercitiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă iar vătămarea corporală gravă se pedepseşte cu închisoarea de la 3 ani la 12 ani", se arată în actul normativ.
 Măsura îi încântă pe medici, care deseori au parte de ameninţări şi injurii din partea unor pacienţi sau a familiilor acestora
. "Era timpul să apară o astfel de lege, pentru ca personalul medical să fie protejat de violenţele celor care solicită servicii medicale. Din acest punct de vedere, am fost o categorie defavorizată. Am nişte îndoieli vizavi de modul în care se vor aplica astfel de pedepse.
 Dacă astfel de măsuri nu vor fi luate pe loc împotriva celor care adresează injurii, ameninţă sau agresează cadrele medicale, va fi un fel de joacă", a precizat preşedintele Colegiului Medicilor din județ.
 Cei mai expuşi unor manifestări violente sunt medicii şi asistenţii de la unităţile de urgenţă, personalul medical din camerele de gardă de la chirurgie şi personalul de la Ambulanţă.

Niciun comentariu: