luni, 5 august 2013

Note mari, posturi puține!

Mulți dintre participanţii la examenul de titularizare din Botoșani au luat note peste 7.
 Chiar dacă au note peste 9, unii dintre ei nu se pot titulariza, pentru că nu există locuri vacante la disciplina lor.
 Luni, 6 august, au fost afişate rezultatele obţinute de profesorii şi învăţătorii care au participat la concursul de titularizare.
 În comparaţie cu anii trecuţi, rezultatele au fost mai bune.
 Doar doi candidați de la nivelul județului Botoșani au reușit să obțină la titularizare nota 10.
Aceștia au susținut examenul la istorie și kinetotrapie.
Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, procentul de promovabilitate înainte de contestații depășește 50%.
 Un număr de 311 candidați au primit note între 7 și 10, 205 au obținut note între 5 și 6,99, iar 102 au obținut note sub cinci.
 Chiar dacă, luni, s-au bucurat pentru notele mari obţinute la concursul de titularizare, nu toţi candidaţii cu note peste 7 au şanse la o catedră pe perioadă nedeterminată, care să-i scutească de participarea an de an la examenul de titularizare.
 La disciplina biologie, de exemplu, sunt 11 candidaţi care au obţinut note peste 7, însă nu există în acest an nici un post titularizabil la această disciplină.
 Situaţia este asemănătoare la chimie, unde sunt 11 note peste 7 şi un singur post pe perioadă nedeterminată. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a mişcărilor de personal din acest an, nota obţinută la titularizare este valabilă 3 ani pentru obţinerea unei catedre prin suplinire, după care candidaţii trebuie să se prezinte din nou la concurs.
 Prima etapă a repartizării va avea loc pe 8 august, când sunt aşteptaţi să participe candidaţii care au luat note peste 7.
 Pe 12 august îşi vor căuta un loc de muncă acei candidaţi care au luat note peste 7, dar nu au obţinut un post titularizabil şi îşi pot alege o catedră pentru un an de zile.
 Pe 14 august vor fi repartizaţi candidaţii care au obţinut note peste 5 la titularizare.

Niciun comentariu: