marți, 24 septembrie 2013

Tineri fără pensii de urmaș

Ca în fiecare an, adolescenţii şi tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani care primesc pensii de urmaş prin intermediul Casei Judeţene de Pensii sunt aşteptaţi să facă dovada continuării studiilor liceale sau universitare în anul şcolar 2013-2014.
Altminteri vor pierde, temporar sau definitiv, dreptul la pensie.
 „Beneficiarii pensiilor de urmaş trebuie să aducă la Casa de Pensii, până pe 4 octombrie, adeverinţe emise de unităţile de învăţământ şi un cupon de pensie.
Acestea trebuie depuse în original, la unul din cele două sedii ale Casei Judeţene de Pensii , dar pot fi transmise şi prin poştă.
În situaţia în care această formalitate nu este îndeplinită, plata pensiei de urmaş este supendată.
 Totuşi, dacă beneficiarul prezintă după 4 octombrie adeverinţa care atestă continuarea studiilor, reluarea în plată a pensiei de urmaş suspendate se va face potrivit prevederilor art. 115 lit. c) a Legii nr.263/2010, şi anume de la data începerii anului şcolar“, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii .
 Anul trecut, 6  tineri milenceni au rămas fără pensii de urmaş deoarece nu au prezentat adeverinţe de elev sau student.
 Alţi 6  beneficiari au solicitat suspendarea drepturilor de pensie deoarece nu şi-au mai continuat studiile. Reamintim ca începând cu data de 1 ianuarie 2011, data la care a intrat în vigoare Legea 263/2010 privind sistemul public de pensii, copiii, pensionari urmaşi, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie în condiţiile legii, indiferent de cuantumul acestora.

Niciun comentariu: