miercuri, 23 octombrie 2013

Vreme de ... viruși!

Întrebat  cum de cei mai multi oameni se îmbolnăvesc în aceasta perioadă, doctorul de familie ULP  a declarat că:
 “Organismul se acomodeaza mai greu la aceaste schimbari iar noi nu stim cum sa ne imbracam si astfel ne lovim de problema temperaturii de afara: dimineata-rece, la amiaza-cald.
Astfel apare transpiratia care este gradient de temperatura pe care se axeaza acesti virusi si ne sunt atacate caile respiratorii superficiale cum ar fi rinofaringele si traheele care provoaca bronsite, sinuzite si alte boli”.
 Un alt tip de infectii virale manifestate in acesta perioada sunt virusurile cu transmitere pe cale orala.
 La aceasta categorie se poate vorbi de virusuri hepatice, enterocolite, salmonela iar lista nu se opreste aici. Doctorul  a spus că acestea apar “ca urmare a nerespectarii igienei minine necesare”.
 Care sunt persoanele predispuse la astfel de boli?
 “Acesti virusi actioneaza in primul rand la persoanele cu imunodeficienta sau la persoanele cu imunitate slabita cum ar fi consumatorii de droguri, persoanele alcoolice inclusiv persoanele obosite sau stresate la care pot aparea infectii date de virusurile respective cum ar fi Epstein-Barr.
 Cum ne protejam?
 Pentru a ne putea proteja , doctorul  a spus ca persoanele trebuie “sa aiba grija sa se odihnească suficient asta însemnand minim opt ore pe zi, sa aiba o alimentatie adecvata, sa existe aportul eficient de vitamine, calorii, glucide, lipide si proteine.
 Obligatoriu trebuie sa se alterneze eficient orele de activitate cu orele de odihna si aiba un consum ridicat de fructe si legume deoarece niciun medicament nu poate suplini aportul natural al acestor vitamine.
 Cum stam cu statisticile?
 Pana in acest moment au fost inregistrate 9 cazuri privind copii care prezentau inflamații ale cailor respiratorii superficiale, 5 de cazuri de infectii hepatitice si 7 de cazuri de enterocolita. Netratarea acestor infectii duce la boala numita deces.

Niciun comentariu: