vineri, 15 noiembrie 2013

Grevă în sănătate

Asistenţii medicali şi medicii vor intra în data de 25 noiembrie în grevă de avertisment, urmată de grevă generală pe termen nelimitat din data de 28 noiembrie, a anunţat ieri liderul Uniunii Judeţene Sindicale (UJS) Sanitas .Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, după ce s-au analizat rezultatele acţiunilor de protest de până acum.
 „S-a ajuns la concluzia că tot ce-am obţinut au fost promisiuni, astfel încât din data de 28 noiembrie intrăm în grevă generală pe termen nelimitat, cu asigurarea unei treimi din activitate, în general urgenţe, aşa cum cere legea. Până atunci, în data de 25 noiembrie, timp de două ore, în intervalul 08.00-10.00, vom intra în grevă de avertisment. Alături de noi vor protesta medicii şi ceilalţi membri ai coaliţiei din sănătate”, a spus liderul UJS Sanitas .
 75.000 de sindicalişti din sănătate au semnat pentru declanşarea grevei.
 Principalele revendicări ale sindicaliștilor din sistemul sanitar sunt alocarea a 6% din PIB pentru sănătate şi creşterea salariilor pentru toate categoriile de personal.
 Cadrele medico-sanitare mai cer ca spitalele să nu se transforme în ONG-uri, ci să rămână în continuare instituţii publice, dar şi semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară.
 La începutul acestei luni, cadrele medico-sanitare au participat la un marș de protest în capitală, după ce în septembrie şi octombrie au pichetat ministerele Sănătăţii şi Finanţelor publice şi au organizat un miting în Bucureşti.

Niciun comentariu: