miercuri, 22 ianuarie 2014

Modele de subiecte pentru examene

Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pentru examenele din cadrul Bacalaureatului 2014 şi Evaluarea Naţională, precum şi baremele de rezolvare ale acestora.
Elevii pot consulta modele de subiecte atât pentru examenele orale, cât şi pentru cele scrise.
 La fel ca anul trecut, şi în 2014, absolvenţii liceelor tehnologice vor rezolva la bacalaureat subiecte diferite de cele de la liceele teoretice la examenele de Limba română, Matematică, Fizică şi Chimie.
 Conform precizărilor Ministerului Educaţiei, la sesiunea din 2014 a bacalaureatului li se interzice elevilor să aibă în îmbrăcăminte sau încălţăminte telefoane mobile sau alte dispozitive electronice.
 Absolvenţii care încearcă să copieze vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau cadre didactice din comisie”
. Examenul se va desfăşura în conformitate cu metodologia de anul trecut. Lista disciplinelor rămâne nemodificată, la fel ca şi programele pentru examen.
 Componenţa comisiilor din centrele de examen se va stabili cu 46 de ore înainte de începerea probelor scrise, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, la care sunt invitaţi în scris, obligatoriu, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor, ai asociaţiilor de părinţi şi sindicatelor reprezentative din învăţământ, ai presei scrise şi audiovizuale.
 Bacalaureatul începe pe 10 iunie, cu probele de competenţe orale, iar probele scrise debutează pe 30 iunie.
 Rezultatele se afişează pe 7 iulie.

Niciun comentariu: