miercuri, 29 ianuarie 2014

Rechizite pentru anul școlar următor

Şi în anul şcolar următor Ministerul Educaţiei va acorda pachete cu rechizite elevilor din judeţul nostru care provin din familii sărmane.
Pentru ca obiectele să poată fi achiziţionate din timp, înainte de septembrie 2014, conducerea ISJ colectează deja date din teritoriu.
 Astfel, până luni, directorii unităţilor de învăţământ primar şi gimnazial trebuie să transmită Inspectoratului Şcolar Judeţean numărul estimat de beneficiari pentru anul 2014-2015.
 În acest an şcolar au primit ghiozdane, caiete şi alte obiecte necesare la şcoală nu mai puţin de 210  elevi de clasele 0-VIII cu situaţie finanaciară familială modestă.
 S-au alocat 25 lei/elev la ciclul primar şi 30 lei /elev la clasele gimnaziale.
 Conţinutul pachetelor diferă în funcţie de nivelul de studiu.
 Condiţia de bază pentru acordarea acestor ajutoare a fost ca venitul mediu net pe membru de familie, din iulie 2013, să nu depăşească 50% din salariul minim brut pe ţară.
 Fiecare pachet pentru clasa pregătitoare conţine ghiozdan, două caiete de desen A4, un caiet dictando cu 48 de file, două caiete tip geometrie, un caiet matematică cu 48 de file, un caiet tip I, trei creioane, creioane colorate, gumă, penar, acuarele, două pensoane, planşetă, plastilină, lipici şi hârtie glasată.
Pachetele pentru clasa I conţin caiete tip I şi II, caiete speciale pentru abecedar şi matematică, caiete de desen, creioane, stilouri, creioane colorate, gume de şters, acuarele, ascuţitori, beţişoare din plastic, penare, coperţi, rigle şi ghiozdane.
 Pachetele pentru elevii din clasele II – VIII conţin ghiozdane, caiete de dictando şi de matematică, caiete de desen, vocabulare, creioane, pixuri, coperţi, creioane colorate, radiere, acuarele, ascuţitori, penare şi şabloane cu harta României.

Niciun comentariu: