marți, 25 februarie 2014

CALCULATOARELE DIN ŞCOLI ... inutile!

Calculatoarele din şcolile milencene au rămas fără licenţele software Microsoft Windows 7/8, Office 2010/2013 şi Server 2008/2012, cele mai folosite de toţi utilizatorii sistemului informatic.
Situaţia este generată de expirarea contractului încheiat de Ministerul Educaţiei cu Microsoft pe licenţe educaţionale, la 1 ianuarie 2014.
Pentru a preîntâmpina eventualele consecinţe legale ale utilizării de software nelicenţiat, conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean a solicitat tuturor unităţilor şcolare să dezinstaleze programele fără licenţă validă şi să confirme îndeplinirea acestei acţiuni printr-o declaraţie de dezinstalare.
 Ca soluţie, pentru ca toate PC-urile să nu devină doar obiecte de mobilier, se propune reinstalarea programelor originale cu care au venit calculatoarele sau instalarea unor alte sisteme de operare care nu necesită existenţa unei licenţe.
 Contactaţi telefonic, reprezentanţii mai multor școli din judeţ au afirmat că se află în imposibilitatea de a suporta din resurse proprii cheltuielile necesare pentru achiziţionarea unor pachete cu licenţe Microsoft.

Niciun comentariu: