joi, 20 februarie 2014

Clasa pregătitoare: 19-28 februarie, „Ziua Porţilor Deschise”!

Luni, 17 februarie s-au afişat circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ şi programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor
 Din 19 februarie, în fiecare instituţie de învăţământ părinţii, copiii şi toate persoanele interesate pot vizita şcolile, fiind declarată „Ziua Porţilor Deschise”, care va fi până în 28 februarie 2014.
 La clasa pregătitoare se pot înscrie toţi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2014.
 Cei care împlinesc aceasta vârsta până la sfârşitul anului se pot înscrie doar după o evaluare a nivelului de dezvoltare psihosomatica.
 Aceasta poate fi făcuta între 18 februarie şi 12 martie.
 Calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare 19-28 februarie 2014: ”Ziua porţilor deschise” în fiecare şcoală care are clase pregătitoare; zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.
 17-28 februarie 2014: Organizarea în grădiniţe a întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţa care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014-2015, în învăţământul primar.
18 februarie-13 martie 2014: Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.
 24 februarie-14 martie 2014: Completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere.
 Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00-13:00 (sâmbăta).
 Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicita înscrierea copiilor la şcoala speciala.
21-22 martie 2014: Afişarea în şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al şcolilor a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapa.
24 martie 2014: Comunicarea, prin afişare la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar.
 Informarea Ministerului Educaţiei Naţionale de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti, cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua.

Niciun comentariu: