vineri, 21 februarie 2014

Comunicat APIA

Conform programărilor stabilite, în perioada 1 februarie - 28 februarie 2014, echipe de specialişti ai APIA Centrul judeţean Botosani se vor deplasa la toate UAT –urile din judeţ, în acţiuni tip caravană, pentru informarea şi instruirea fermierilor şi a administraţiei agricole din primării cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru plăţi pe suprafaţă în anul 2014, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă. APIA - Centrul judeţean Botosani, va transmite fermierilor existenţi în baza de date din anul 2013, invitaţii în vederea depunerii cererilor de plată pe suprafaţă, în acestea fiind specificate locaţia, data şi ora la care trebuie să se prezinte fermierul, numele funcţionarului public care va primi solicitarea, precum şi informaţiile referitoare la documentele care trebuie aduse.
 Reamintim că prin intermediul aplicaţiei IPA Online, accesibilă la adresa http://lpis.apia.org.ro/ , fermierii pot realiza online operaţiunile de identificare şi digitizare a parcelelor agricole, stabilindu-şi astfel declaraţia de suprafaţă.
 Orice fermier poate accesa IPA online, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de APIA personal fiecărui fermier şi sub semnătura acestuia.
 Dacă solicitantul nu are acces la internet, poate utiliza aplicaţia la Centrele APIA, unde angajaţii au fost instruiţi pentru a oferi asistenţă fermierilor, la sediul Primăriei etc.
 Este important de menţionat că fiecare fermier care şi-a completat declaraţia de suprafaţă prin intermediul IPA Online trebuie să depună la Centrele APIA şi o cerere de plată.

Niciun comentariu: