miercuri, 5 martie 2014

Atenție la colecționari!

Poliţiştii au transmis un comunicat de presă prin care avertizează asupra faptului că în ultimele zile în județ au fost răspândite anunţuri prin care aşa-zişi colecţionari germani oferă sume enorme de bani (20.000-30.000 de euro) pentru achiziţionarea unor maşini de cusut vechi.
Anunţurile respective sunt însă folosite de escroci într-una din cele mai vechi înşelăciuni, care a făcut sute de victime în toată ţară.
 „Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracţiuni le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs acestor solicitări, dorinţa de îmbogăţire putând produce prejudicii materiale importante”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean .
 În luna noiembrie a anului trecut, un dărăbănean a fost înşelat cu 5.000 de lei, de un aşa-zis colecţionar de maşini de cusut vechi. Cristian M., în vârstă de 46 de ani, a găsit pe internet un anunţ privind cumpărarea unor maşini de cusut de colecţie, contra sumei de 14.000 de euro bucata.
 A sunat la numărul de telefon din anunţ şi i s-au cerut documente de provenienţă.
 Cum nu avea aşa ceva, i s-a recomandat să sune la un număr de telefon, chipurile la un specialist de la Muzeul Naţional.
 A plătit 550 de euro pentru obţinerea unor serii, primite tot telefonic, care ţineau loc de certificatul de proprietate.
 Apoi a mai plătit un comision de aproape 300 de euro, tot prin transfer bancar, şi a aşteptat să vină aşa-zisul cumpărător, pentru a face tranzacţia.
 A aşteptat mult şi bine, până când şi-a dat seama că totul a fost o escrocherie şi s-a dus direct la poliţie.

Niciun comentariu: