marți, 11 martie 2014

Clasament mediocru!

Rezultatele simulării la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a plasează Mileanca, în clasamentul comunelor după medii, pe un rușinos loc 60 din 71.
 Cu un procent de doar 14,5 de medii peste 5.00 (13,9% dintre candidați au luat peste 5 la Limba și literatura română și doar 0,5% la Matematică), Mileanca se află cu mult sub media pe țară – și aceea foarte mică – de 10,8%.
 Rezultatele ar trebui să fie un puternic semnal de alarmă atât pentru elevi, cât și pentru părinți și cadre didactice, cei din urmă având sarcina, în perioada imediat următoare, să ia măsuri concrete pentru ameliorarea situației.
 “În perioada 10 – 23 martie, – a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean  – în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele obținute la simularea Evaluării vor fi analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, la nivelul consiliului profesoral și în ședințe cu părinții elevilor claselor a VIII-a”.
 La nivel național, materia care, se pare, ridică probleme majore elevilor este Matematica, procentul de note peste 5.00 fiind, la această disciplină, de 30,4.
Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 23 – 25 iunie, cu afișarea rezultatelor finale, după contestații, pe 1 iulie.

Niciun comentariu: