marți, 25 martie 2014

De Ziua Poliției!


 Cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, în ziua de 25 martie 2014, începând cu ora 10.30, la sediul Poliției, elevii unităţilor de învăţământ din Mileanca au fost invitaţi să participe la o scurtă incursiune în specificul muncii de poliţie, prezentată de domnii ag.pr.Ovidiu Florea și ag.adj. Cristian Toșcariu.
Prin articolul 50 din Legea nr.218. din 23.04.2002, data de 25.03. a fost desemnată Ziua Poliţiei .
Rolul poliţiei este unul esenţial în cadrul comunităţii şi anume acela de asigurarea liniştii şi ordinii publice în  societate; apărarea vieţii şi a sănătăţii persoanei  constituie premise ce se impun în mod firesc în activitatea organelor de poliţie.
              Ziua Poliţiei Române  a fost marcată de vizita preşcolarilor şi elevilor din clasele  V-VIII  de la Şcoala Gimnazială nr.1 . Mileanca, la  sediul poliţiei  din comună, ocazie  cu care oamenii legii au vorbit despre rolul poliţiei în securitatea şi siguranţa populaţiei din comunitate, despre necesitatea ca fiecare persoană să respecte legile.
              Violenţa fizică, delicvenţa juvenilă, sunt permanent în atenţia organelor de poliţie, care îşi orientează activitatea cotidiană către combaterea acestor fenomene.
Fiecare caz de violenţă, de delicvenţă  în rândul elevilor, este complex şi necesită o intervenţie multidisciplinară, de aceea se pune mare accent pe o colaborare strânsă dintre autorităţile statului, poliţie, asistenţă socială, şcoală. 
            În contextul celor enunţate, oamenii legii îşi propun realizarea unor activităţi în vederea responsabilizării familiei, a şcolii, a elevilor,  pentru eliminarea  fenomenului violenţei, apărarea vieţii şi sănătăţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.( de la dna.dir.ed. Rodica Bordianu)

Niciun comentariu: