vineri, 25 aprilie 2014

Liber de 2 mai, dar se recuperează!

Personalul din sectorul bugetar, care va avea liber pe 2 mai, trebuie să recupereze această zi, conform unui act normativ publicat recent în "Monitorul Oficial".
 Salariaţii se vor bucura de o mini-vacanţă în intervalul 1-4 mai, după ce Guvernul a stabilit, prin HG nr. 243/2014, că ziua de 2 mai este nelucrătoare.
 Aceasta, în condiţiile în care 1 Mai, Ziua Internaţională a Muncii, este deja zi liberă prin Codul muncii. Documentul menţionat stabileşte şi că 2 mai va fi recuperată de personalul bugetar fie pe 26 aprilie 2014, fie prin prelungirea programului zilnic de lucru până pe 31 mai 2014.
 Prin urmare, unele instituţii publice vor lucra sâmbătă, în timp ce altele pot opta pentru recuperare prin prelungirea programului de lucru timp de mai multe zile.
Nu toţi bugetarii vor avea, însă, parte de ziua liberă de la începutul lunii mai.
Astfel, facilitatea nu se acordă în cazul locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
În plus, nici magistraţii şi nici celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 mai 2014 nu vor avea liber pe 2 mai.
Unitățile școlare din comună vor recupera ziua de 2 Mai în ziu\ de 26 aprilie.

Niciun comentariu: