marți, 1 aprilie 2014

Șah ... mat!

Elevii din învăţământul primar vor putea învăţa şah la şcoală, din toamnă, în cadrul unor programe realizate cu specialiştii din cadrul Federaţiei Române de Şah, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
 Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a aprobat, luni prin ordin de ministru,
 Programele şcolare pentru disciplina opţională “Educaţie prin şah”, anul I şi anul al II-lea de studiu. Acestea intră în curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul primar şi vor putea fi folosite începând cu anul şcolar 2014 – 2015.
 Potrivit MEN, în cadrul programului, elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu tabla de şah, cu regulile de joc şi să decodifice semnele convenţionale utilizate în partida de şah.
 Exerciţiile de interpretare, observaţia, simularea unor situaţii de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge în cei doi ani de studiu.
***
 Dezastru pentru multe şcoli din județul Botoșani la simularea examenelor naţionale.
Atât la simularea examenului de Evaluare Naţională cât şi la simularea Bacalaureatului rezultatele în unele unităţi de învăţământ sunt catastrofale.
 Rezultatele simulării la Evaluarea Națională trag un nou semnal de alarmă: în județul nostru, în 10 unități de învățământ niciun elev nu a reușit să obțină note de trecere la una sau mai multe materii, în vreme ce aceste rezultate, cumulate cu restul observațiilor pe care le fac cadrele didactice, arată un dezinteres clar al elevilor față de școală.

Niciun comentariu: