luni, 23 iunie 2014

Evaluarea Natională 2014 Limba și literatura română

Peste 30 de absolvenţi milenceni de gimnaziu au susţinut azi proba scrisă la limba şi literatura română, din cadrul evaluării naţionale, iar miercuri vor susține pe cea la matematică.

Rezultatele vor fi afişate vineri, până la ora 16.00.
 În aceeaşi zi, între orele 16.00-20.00, se vor primi contestaţii.
 Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.
 Acesta este al treilea an în care elevii vor da evaluarea naţională în clase supravegheate video.
 Dacă vor intra în sala de examen cu copiuţe sau cu mijloace electronice de calcul, vor primi nota 1 indiferent dacă au copiat sau nu.
 Subiectele de la examenul de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale 2014 au fost structurate pe doua mari cerinte, fiecare cu mai multe sub-puncte.
 La Subiectul I, absolventii de clasa a VIII-a au avut de raspuns mai multor cerinte pornind de la poezia “Randuri pentru Anul Nou” de Ion Minulescu.
 La al doilea subiect, absolventii au avut ca cerinta sa povesteasca o intamplare petrecută la o întâlnire organizata de scoala cu un scriitor contemporan.
 Absolventii de gimnaziu au sustinut astazi, 23 iulie, primul examen din cadrul Evaluării Nationale 2014: proba scrisa la Limba si literatura romana.
Examenul a inceput la ora 9:00 si a durat 2 ore.
Acesta este al treilea an in care elevii sustin examenul in sali supravegheate video, ca la Bacalaureat. Premiera pe care o aduce sesiunea din acest an a Evaluarii Nationale o reprezinta faptul ca media de la acest examen va avea o pondere de 75% in media de admitere la liceu.
 Subiectele de luni, 23 iunie, de la examenul de Limba si literatura romana – Evaluarea Nationala 2014:

Niciun comentariu: