joi, 5 iunie 2014

Evaluarea Nationala la finalul clasei a VI-a

Evaluarile de la finalul clasei a VI-a a  debutat astazi, 5 iunie, in premiera la nivel national, dupa doi ani in care aceste testari au fost organizate doar pe un esantion de scoli.
 Elevii de clasa a VI-a din toata tara sustin Evaluarea nationala la Limba si comunicare, test care contine subiecte de Limba romana si de Limba straina (prima studiata de elev in scoala).
 Evaluarile se desfasoara in clasa in care invata fiecare elev, nu este un regim special asa cum exista la examenele nationale, subiectele sunt realizate pe doua numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu au aceleasi subiecte.
 Nu exista camere de luat vederi, iar notele pe care le obtin elevii nu sunt trecute in catalog.
 Rezultatele nu vor fi facute nici public, nu va exista o lista cu elevii din fiecare clasa si cu rezultatele obtinute, ci vor fi discutate cu parintii si la nivel de scoala.
 Ministrul Educatiei a explicat ca este nevoie de aceste testari pentru ca parintii sa stie din timp care este nivelul copilului lor raportat la media pe tara si ca profesorii trebuie sa cunoasca de asemenea unde sunt probleme si care sunt subiectele pe care trebuie sa continue sa ii pregateasca pe elevi.
 Conform calendarului evaluarilor la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, elevii claselor a VI-a vor sustine vineri, 6 iunie, ultima testare, la Matematica si Stiinte ale naturii.
 Pana acum, tipul acesta de evaluari au fost sustinute doar prin esantionare.
 Testul de Limba si comunicare verifica nivelul cunostintelor de limba romana si de la prima limba straina studiata in scoala.
Acesta este primul exercitiu de pregatire a elevilor si a profesorilor pentru abordarea transdisciplinara.

Niciun comentariu: