luni, 16 iunie 2014

Final de campanie APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani a finalizat campania de primire a cererilor de plată pe suprafaţa aferentă anului 2014.
 Campania s-a desfăşurat în intervalul 3 martie – 10 iunie.
Pentru perioada 16 mai – 10 iunie au fost percepute penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.
La nivelul judeţului  au fost depuse 38.200 de cereri din partea fermierilor, pentru o suprafaţă solicitată de teren de 195.376 de hectare.
 Comparativ cu anul trecut au fost depuse, spun reprezentanţii APIA, mai puţine cereri, dar suprafeţele au fost mai mari.
 Datele declarate de fermieri în cererea de plată vor fi introduse în Sistemul Integrat de Administrare şi Control.
 Ulterior, APIA Botoșani va desfăşura un control administrativ automat care va arăta dacă datele oferite de fermieri sunt corecte şi complete.
 Pot beneficia de aceste măsuri de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care lucrează terenul agricol pentru care solicită plată.
 Acestea trebuie să aibă calitatea de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor agricole.
 Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.
Potrivit APIA, sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare.
 Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Niciun comentariu: