luni, 28 iulie 2014

Fără impozit suplimentar!

Milencenii care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu nu vor mai fi impozitaţi suplimentar, de la 65%, până la 300%, dacă noul Cod Fiscal va fi aprobat în formula propusă acum de Ministerul Finanţelor. În această situaţie se află aproximativ 100 de locuitori care din 2010 plătesc impozite mai mari pentru toate clădirile deţinute în plus faţă de cea de domiciliu, în calcul fiind luate inclusiv anexele şi magaziile.
 Legislaţia actuală impune persoanelor fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri un impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
 Dar ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal prevede eliminarea acestui sistem de impozitare, începând din 2015.
 Renunţarea la impozitarea suplimentară în cazul persoanelor care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu este explicată de Guvern prin faptul că această măsură a fost considerată "inechitabilă" de către contribuabili şi a generat şi numeroase "probleme de administrare" la nivel local.
În actele Primăriei Mileanca figurează 1.000 de clădiri impozitate, din care în 200 cazuri se impozitează suplimentar prima clădire în afara celei de domiciliu, în 20 de cazuri se impozitează suplimentar a doua clădire în afara celei de domiciliu, iar în peste 60 de cazuri se încasează impozite majorate pentru a treia clădire în afara celei de domiciliu.

Niciun comentariu: