miercuri, 30 iulie 2014

Ședințe de repartizare

Săptămâna aceasta încep şedinţele de repartizare pentru cei care îşi doresc să activeze în sistemul de învăţământ în anul şcolar 2014-2015.
Joi, 31 iulie, se desfăşoară etapa de titularizare a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00.
 În perioada 4-5 august va fi stabilită ședinţa de încadrare pentru perioada determinată a candidaţilor care au participat la examenul de anul acesta.
 Profesorii care nu au promovat examenul se întreabă dacă au şansa să ocupe un post în anul şcolar viitor.
În condiţiile în care locurile nu vor fi ocupate în viitoarele etape de mobilitate, până la urmă se va apela şi la cei care nu au obţinut nota 5.00 la examenul de Titularizare.
 Privind cifrele, situaţia este alarmantă.
 La nivelul judeţului  există un deficit de învăţători şi educatori, ca şi anul trecut, în sensul că nici în anul şcolar trecut nu s-au înscris atâţia candidaţi câte posturi de învăţători şi educatori au fost scoase la concurs.
Aceeaşi situaţie se menţine şi anul acesta .
 Sunt 116 posturi de educatori şi doar 78 de candidaţi înscrişi, respectiv 113 posturi de învăţători şi doar 84 de candidaţi.
 Dacă privim la ceea ce s-a întâmplat în anul şcolar 2013-2014, nu este alarmant pentru că toate aceste posturi vor fi ocupate de către colegii  pensionari şi care sunt calificaţi sau de ceilalţi colegi care nu au reuşit să obţină notă peste 7.00 la Titularizare.
 Cu siguranţă, nici în acest an şcolar nu vor fi probleme cu asigurarea tuturor cadrelor necesare pentru ca anul şcolar 2014-2015 să înceapă în bune condiţii.
 În timp ce, la unele discipline, candidaţii se străduiesc sa obţină note cât mai mari, dar nu au şansa titularizării pentru că nu sunt posturi vacante, alţii pătrund în sistem chiar dacă nu au obţinut nota 5.00.

Niciun comentariu: