vineri, 1 august 2014

MĂSURI RECOMANDATE ÎN CAZ DE CANICULĂ

Membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul Primăriei Mileanca au împărţit pliante locuitorilor, prin care au transmis o serie de măsuri recomandate în caz de caniculă.
 În primul rând, este indicat să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18.
 Este recomandat să se poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Milencenii care au un aparat de aer condiţionat, fie acasă, fie la serviciu, trebuie să ştie că este bine să îl regleze astfel încât temperatura să fie mai mică cu cinci grade Celsius, în comparaţie cu temperatura ambientală, iar dacă folosesc ventilatoare trebuie să ştie că acestea nu sunt indicate dacă afară sunt peste 32 de grade Celsius.
De asemenea, membrii SVSU Mileanca recomandă tuturor să consume câte 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
În perioadele de caniculă, este indicat consumul unui pahar de apă la fiecare 15-20 de minute.
Populaţia care se află într-o situaţie de risc (vârstnici, persoane cu boli cronice, persoane cu dizabilităţi) nu ar trebui să iasă din casă în intervalul 11-18, iar dacă situaţia o impune, este bine să o facă fie dimineaţa devreme, fie seara şi, pe cât posibil, numai în zone unde este umbră.
 Aceste persoane nu trebuie să introducă niciun medicament nou în schema de tratament, chiar dacă acesta poate fi procurat fără reţetă, şi este indicată o vizită la medic, chiar dacă de rutină.
 Familiilor le este recomandat să nu lase copiii niciodată singuri, chiar dacă pe perioade scurte de timp, în maşină sau în încăperi insuficient ventilate, şi să nu scalde copiii în apă foarte rece şi să le dea să bea lichide, în mod regulat, chiar dacă nu le cer.

Niciun comentariu: