vineri, 8 august 2014

Noile manuale sunt în depozit

Aproape toate manualele școlare pentru învățământul obligatoriu comandate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ)  pentru școlile din județ au ajuns în depozitul instituției.
 Prin urmare, directorii unităților de învățământ din județ sunt așteptați la sediul ISJ pentru a le ridica.
 La nivelul județului nostru au fost achiziționate un număr de 56.527 manuale, de la 22 de edituri, conform comenzilor primite de la școli.
 Editurile au obligația, conform contractului încheiat cu ISJ , să livreze manualele până la mijlocul lunii august, pentru ca apoi directorii de unități de învățământ să aibă timp să vină la sediul inspectoratului pentru a le ridica, astfel încât chiar de la 15 septembrie acestea să intre în posesia elevilor.
 La ISJ nu au ajuns încă manualele pentru clasele I și a II-a, dat fiind că abia săptămâna aceasta Ministerul Educației Naționale a finalizat procedura de evaluare și licitație pentru manualele tipărite și digitale de la cele două clase, care ar urma să ajungă la unitățile de învățământ până la 15 septembrie.
 Astfel, pentru clasele I și a II -a vor fi asigurate manuale noi la materiile Comunicare în limba română, Comunicare în limba maternă, Matematică și exploatarea mediului, Limba modernă și Religie.
Manualele școlare vor avea atât o variantă tipărită cât și una digitală, iar elevii vor primi ambele formate, una tipărită și una în format electronic pe CD/DVD.
 Manualele selectate vor fi încărcate pe platforma www.manuale.edu.ro, iar profesorii vor avea sarcina de a accesa platforma și de a selecta manualele pe care doresc să le utilizeze la clasă.
 Comenzile pentru noile manuale se vor plasa online de către unitățile de învățământ începând cu data de 15 august.
 Manualele câștigătoare vor fi încărcate pe platforma www.manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii.
Cadrele vor putea accesa platforma și vor selecta acele manuale pe care doresc să le utilizeze în fiecare școală.
 Comenzile vor fi realizate online de către unitățile de învățământ pentru noile manuale, începând cu data de 15 august.
Manualele noi vor ajunge în școli până la data de 15 septembrie 2014.
Precizăm că noile manuale (în format clasic și în format digital) înlocuiesc manualele existente până la această dată, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3885/2004.
România este printre primele țări europene care implementează manualele digitale, care vor putea fi disponibile și online, se arată într-un comunicat de presă al MEN.
 Potrivit regulilor Ministerului Educaţiei Naţionale, viabilitatea manualelor şcolare tipărite este de patru ani şcolari.
 Conform legii, Ministerul Educaţiei trebuie să asigure manuale şcolare corecte din punct de vedere ştiinţific şi de calitate, în conformitate cu planurile de învăţământ şi cu programele şcolare în vigoare, pentru fiecare disciplină şi pentru fiecare an de studiu.

Niciun comentariu: