miercuri, 27 august 2014

” Plăți directe pe suprafață”

De cativa ani, agricultura milenceană si nu numai, este dependenta in totalitate de banii europeni – aproape ca nu exista agricultor mai mare care sa nu astepte finantarile pentru a misca ceva in teren.
Astfel, potrivit unei informari DADR, milencenii care investesc in agricultura vor primi aceste tipuri de ajutoare financiare din partea UE pâna in 2020.
Vor primi insa bani doar fermierii activi, iar tinerii fermieri, micii agricultori, precum si o parte dintre producatorii din sectorul vegetal si din cel zootehnic vor primi bani in plus, prin schema de plati cuplate. “Persoanele fizice care in anul de plata anterior au cumulat plati directe ce depasesc 5.000 euro vor fi considerate fermieri activi daca sunt cel putin PFA, II sau IF pana la data depunerii cererii.
 „Lista neagra” cu fermieri inactivi agreata la nivel european, general valabila in toate statele UE, cuprinde persoane fizice sau juridice care gestioneaza aeroporturi, servicii de transport feroviar, sisteme de alimentare cu apa, servicii imobiliare, terenuri permanente de sport, terenuri destinate activitatilor de recreere”, se arata intr-un document oficial, transmis tuturor Directiilor judetene de catre MADR.
 Potrivit UE, Romania va avea, in plus, o „lista neagra” proprie a entitatilor excluse de la platile directe, care include si firme/companii de constructii, Regia Nationala a Padurilor, administratori de paduri private, penitenciare, UAT-uri (comune, municipii, orase, judete).

Niciun comentariu: