marți, 14 octombrie 2014

Cum poţi îmbunătăţi IQ-ul copilului tău!

O dietă bogată în ulei de peşte, diverse activităţi şcolare şi extraşcolare de calitate, precum cititul, contribuie la îmbunătăţirea coeficientului de inteligenţă al copilului.
 IQ-ul unui copil poate fi îmbunătăţit cu ajutorul a câtorva trucuri.
 Concluzia vine din partea lui John Protzko, doctorand la Steinhardt School of Culture, Education and Human Development din cadrul Universităţii din New York.
 Specialiştii au centralizat datele mai multor studii pentru a afla ce anume influenţează creşterea coeficientului de inteligenţă la copii.
 “Scopul principal al cercetării este să înţelegem natura inteligenţei pentru a ne da seama cum o putem dezvolta încă din stadii incipiente”, au declarat Joshua Aronson şi Clancy Blair, profesorii coordonatori ai lucrării de doctorat realizate de John Protzko, notează site-ul Sfatul Părinţilor. ro.
 În urma centralizării informaţiilor într-o bază de date, s-a descoperit faptul că mărimea coeficientului de inteligenţă la copii este în strânsă legătură cu dieta şi mediul înconjurător.
 Astfel, datele lucrării de doctorat arată că suplimentând dieta gravidei şi, ulterior, a copilului cu acizi graşi polinesaturati, printre care se numără peştele sau uleiul de peşte, creşte coeficientul de inteligenţă a unui copil cu 3,5 puncte.
 Şi asta pentru că aceşti acizi graşi contribuie din plin la dezvoltarea celulelor nervoase.
 Nu s-a descoperit, încă, dacă şi alte suplimente precum fierul, complexul vitaminic B, zincul şi alţi nutrienţi au acelaşi efect asupra inteligenţei.
 De asemenea, creşterea IQ-ului poate fi influenţată şi de integrarea copilului în activităţi educaţionale de la vârste cât mai fragede.
 Astfel, părinţilor li se recomandă să îşi dea copiii la grădiniţă sau diferite alteliere de la vârste cât mai fragede.
 Acest lucru va duce la creşterea coeficientului de inteligenţă cu 4 până la 7 puncte.
 Un al treilea factor determinant în creştearea coeficientului de inteligenţă a copilului este cititul. Interacţiunea cu cititul intervine încă din faza intrauterină, când mamele îi citesc poveşti copilului. Apoi, pe măsură ce aceştia cresc, atenţia se va îndrepta spre citirea interactivă.
 Acest lucru duce la îmbunătăţirea cu 6 puncte a coeficientului de inteligenţă a unui copil.

Niciun comentariu: