luni, 13 octombrie 2014

Finalizarea controalelor!

Activitate intensă la Agentia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Darabani în cadrul căreia funcționarii fac o amplă verificare a documentelor depuse de circa 4.000 de fermieri din zonă pentru autorizarea la plată a avansului acordat pentru schema de plată SAPS 2014, începând cu data de 15 octombrie 2014.
 Potrivit reprezentanților APIA activitatea de finalizare a controalelor administrative este îngreunată de documentația incompletă, necesară justificării întregii suprafețe de teren agricol solicitate în cererea de plată a subvențiilor.
 ”APIA  face mențiunea că, în vederea autorizării la plată, fermierii trebuie să dea curs imediat invitațiilor trimise de Centrul zonal APIA pentru a depune documentele solicitate”, se arată într-un comunicat emis de APIA.
 Mai mult, în cadru controalelor administrative care se efectuează în această perioadă se iau în considerație modificarea legislației cu privire la actele doveditoare care pot fi prezentate de fermieri. De promptitudinea cu care fermierii răspund solicitărilor Centrului  APIA Darabani privind justificarea suprafețelor de teren lucrate, depinde și respectarea fermă a perioadei de plăți aferente schemei de plaa SAPS 2014.

Niciun comentariu: