joi, 16 octombrie 2014

Ziua Mondială a Alimentaţiei

Ziua Mondială a Alimentaţiei are scopul de a sensibiliza opinia publică internaţională asupra problemei foametei şi a malnutriţiei în lume şi are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cât mai multor persoane.
 Motto-ul ales pentru Ziua mondială a Alimentaţiei 2014 este „Hrănind lumea, avem grijă de pământ” şi atrage atenţia asupra importanţei fermelor de familie şi a micilor fermieri, strâns legate de securitatea alimentară şi de îmbunătăţirea condiţiilor de trai.
 Fermele de familie reprezintă o soluţie pentru buna gestionare a resurselor naturale, protecţia mediului şi pentru dezvoltare durabilă, în special în zonele rurale.
La nivel mondial, numărul persoanelor care suferă de foame a depăşit pragul de un miliard, creştere pusă pe seama crizei economice mondiale.
 Cea mai mare parte a persoanelor subnutrite provin din regiunea Asia-Pacific şi Africa subsahariană. În ţările dezvoltate, 15 milioane de persoane suferă de foame.
 Ziua Mondială a Alimentaţiei este sărbătorită în fiecare an în toată lumea pe data de 16 octombrie, marcând şi celebrarea înfiinţării în 1945 a Organizaţiei Mondiale pentru Alimentaţie şi Agricultură, structură ce aparţine ONU.

Niciun comentariu: