marți, 25 noiembrie 2014

Brazii de Crăciun

Pentru această iarnă, Direcţia Silvică Botoșani scoate la vânzare 1.300 de pomi de Crăciun, la preţuri cuprinse între 25 şi 120 de lei
. La Ocolul Silvic Darabani se vor vinde 50 de brazi în ghiveci, specia Molid argintiu, până la 1,5 metri înălţime, care vor costa 57 de lei bucata, cu TVA inclus.
 La Ocolul Silvic Dorohoi vor fi disponibili 100 de pomi de Crăciun în ghiveci, specia Molid argintiu, de până la 1,5 metri înălţime, la acelaşi preţ, de 57 lei fiecare.
 Aici se vor vinde şi 200 de brazi mai scumpi, tot în ghiveci, care au între 1,5 şi 2 metri înălţime, care vor costa 120 de lei bucata.
 De asemenea, la Centrul Fructe de Pădure Botoșani, Direcţia Silvică scoate la vânzare 950 de pomi de Crăciun, speciile brad şi molid, de până la trei metri înălţime, la preţuri cuprinse între 25 şi 40 lei fiecare.
 Comenzile speciale, peste trei metri, se solicită de la biroul Producţie Comercial din cadrul Direcţiei Silvice .
 În afară de cei 1.300 de pomi de Crăciun scoşi la vânzare în punctele de mai sus, vor mai fi valorificaţi, la ocoalele silvice, pomii proveniţi din confiscări sau abandonaţi (între 1.000 – 1.500 de bucăţi anual).
 Cei care doresc să cumpere un brad în ghiveci, pentru a-l replanta apoi, pot merge la pepinierele silvice, unde sunt cultivaţi puieţi ornamentali.
 Avantajul folosirii unui brad în ghiveci ca pom de Crăciun constă în faptul că acesta nu îşi pierde acele şi poate fi plantat în grădină.
Pentru cei care vor să renunţe la tradiţia brazilor naturali, în magazinele din oraşe se găseşte o varietate de brazi artificiali, cu preţuri care pornesc şi de la 25 de lei, dacă sunt de o dimensiune mică. De exemplu, în acest moment, la magazinul Dedeman, se găsesc brazi artificiali de la 90 de centimetri până la 2,40 metri, la preţuri cuprinse între 32 şi 899 de lei.

Niciun comentariu: