vineri, 23 ianuarie 2015

Se răcește!

Meteorologii anunţă o schimbare a vremii, care devine închisă şi se răceşte. La munte îşi vor face apariţia chiar precipitaţii sub formă de ninsori.
 Sâmbătă, norii acoperă întreaga zi şi cad precipitaţii pe arii extinse. Ziua sunt ploi, dar seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminică ploile se transformă treptat în lapoviţă şi ninsoare în regiunile intracarpatice, precum şi în nordul Moldovei.
 La munte cad precipitaţii mixt, apoi sunt mai ales ninsori.
 În Banat, în Olteni, dar şi la munte, mai ales in masivele din sud si sud-vest se aduna izalat peste 20 l de apa pe mp.
Vantul are intensificari in sud si in centru dar mai ales munte.
 Desi temperaturile scad, vremea caldă încă pentru această dată, cu maxime de la 1 grad în nordul Moldovei până la 11 grade în Dobrogea.
 Duminică, vremea rămâne închisă şi chiar se mai răceşte puţin.
Pe arii relativ extinse cad precipitaţii în toate regiunile.
 Peste zi acestea sunt mixte în vest, în nord şi în centru şi mai ales ninsori noaptea, în timp ce în celelalte regiuni predomină ploile.
 Vor fi izolat condiţii de formare a poleiului, iar în sud-est se pot aduna în jur de 10 l/mp.
 La munte ninge, iar vântul e mai alert în sudul Olteniei şi pe litoral.
Temperaturile maxime se vor încadra între minus 1 grad în vest şi cel mult 9 grade în estul Dobrogei. Sâptămâna viitoare debutează tot cu vreme în general închisă, dar şi cu un regim termic mai apropiat de cel normal în cea mai mare parte a ţării.
Mai ninge, în general slab, la munte si local în regiunile nordice, vestice şi centrale, în timp ce în nord-est cad precipitaţii mixte, în rest vor fi mai ales ploi.
Vor fi condiţii de polei, iar vântul suflă mai turbulent în est, în sud-est şi la munte.
 Maximele vor fi între minus 2 şi 6 grade.
 De marţi până aproape de finalul săptămânii viitoare temperaturile vor fi apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie.
 Trecător, ninge la munte, la începutul intervalului în sud-est cad precipitaţii mixte, dar de joi ninsorile revin în vest, în nord-vest şi în centru.( Sursa: Rtv.net)

Niciun comentariu: