miercuri, 4 februarie 2015

Activități remunerate!

Potrivit unei hotărâri de Guvern, copiii vor putea desfăşura activităţi, în general cultural-artistice, contra unor sume de bani, cu acordul părinţilor şi cu anunţarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia a Copilului, în prealabil.
 Copiii vor putea desfăşura activităţi lucrative remunerate în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar şi modeling, în baza unor convenţii încheiate între organizator şi părinţi sau reprezentantul legal al copilului său direct cu copilul, dacă acesta a împlinit 14 ani, cu acordul prealabil al părintelui. Activităţile remunerate pot fi prestate de copii în calitate de: actor, figurant, cântăreţ, muzician, dansator, acrobat la manifestări cu caracter cultural, educativ sau artistic, la teatru, operă, balet, circ, concursuri de dans, de muzică sau interpretare, alte concursuri sau activităţi de scenă, dar şi la filmări pentru filme artistice, filmări, înregistrări sau emisiuni în direct pentru radio şi televiziune, cu sau fără scopuri publicitare, conform unei hotărâri aprobate de Guvern astăzi, 4 februarie.
 Copiii mai pot presta activităţi de figurant sau model la şedinţe foto, cu sau fără scopuri publicitare, figurant sau model la prezentări de modă şi sportiv profesionist în sportul de performanţă.
Activităţile prestate de copil în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar şi de modeling se vor desfăşura cu respectarea mai multor condiţii: să nu fie munci periculoase pentru copii, să se desfăşoare între anumite intervale orare ale zilei, în funcţie de vârsta copilului.
 De asemenea, durata activităţii prestată de copii trebuie să nu depăşească un anumit număr de ore săptămânal şi zilnic, în funcţie de vârsta copilului, iar aceste activităţi să fie însoţite de pauze.
 Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, prestarea de către copii a activităţilor menţionate este condiţionată de informarea prealabilă a serviciul public de asistenţă socială, prin depunerea unei note de informare înainte de începerea efectivă a activităţii.
Aceasta trebuie depusă de către părinţi sau reprezentantul legal al copilului la serviciul public de asistenţă socială de la domiciliul copilului, cu o serie de documente.

Niciun comentariu: