marți, 24 februarie 2015

Simulare Evaluare Națională: Matematică

Subiectele de la simularea examenului de Matematica au fost publicate de Ministerul Educatiei, alaturi de baremul de notare a lucrarilor.
 Subiectele de simularea Evaluarii Nationale au fost structurate pe 3 cerinte mari, fiecare notate cu 30 de puncte, iar 10 puncte au fost din oficiu.
Elevii de clasa a VIII-a au avut la dispozitie 2 ore pentru a rezolva problemele.
 Elevii de clasa a VIII-a au sustinut astazi, marti 24 februarie, simularea examenului de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2015.
 Pentru al doilea an, Ministerul Educatiei a organizat aceste simulari cu subiectele unice la nivel national.
 Urmatoarea simulare este programata pentru 25 februarie, la Limba si literatura materna, si va fi sustinuta de elevii care apartin minoritatilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.
 Rezultatele vor fi afisate pe 6 martie. Amintim ca Ministerul Educatiei a modificat in septembrie 2014 programa de examen la Matematica.
 Noua programa, respectata si de subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la aceasta simulare, are printre obiective adaptarea limbajului matematic la situatii concrete, adica o abordare similara celor din testele internationale (de genul PISA).

Niciun comentariu: