miercuri, 11 martie 2015

Restanțe salariale!

Aproape 50 de angajaţi din învăţământul milencean, personal didactic şi didactic auxiliar, vor găsi în luna martie mai mulţi bani pe cardurile pe care îşi primesc salariile.
 Este vorba despre o serie de restanţe salariale aferente anilor 2015 şi 2016, câştigate în instanţă, pe care oamenii şcolii le vor primi din această lună.
 În decembrie 2014, ar fi trebuit să se plătească în integralitate restanţele aferente anului 2015.
 La nivelul judeţului , s-a plătit circa 80% din această datorie, restul de 20% urmând să fie plătit în această lună.
Tot în luna martie, angajaţii din şcoli, cu excepţia personalului nedidactic, vor trebui să primească jumătate din restanţele salariale aferente anului 2016.
 Salariaţii din învăţământul preuniversitar  care şi-au câştigat o serie de drepturi salariale în instanţă trebuie să primească, în acest an, 35% din banii pe care Ministerul Educaţiei este obligat să îi plătească acestora, bani care erau programaţi să fie primiţi în anul 2016.
Jumătate din banii aferenţi anului 2016 vor fi plătiţi în această lună, în luna iunie a acestui an se va plăti un sfert, iar ultima tranşă se va plăti în luna februarie 2016.
 Plata restanţelor salariale se face către profesori în cinci tranşe, din 2011 până în 2016.
Concret, este vorba despre o serie de măriri salariale de care angajaţii din învăţământ trebuiau să beneficieze de ani buni şi pe care dascălii le-au câştigat în instanţă, obţinând hotărâri judecătoreşti definitive.

Niciun comentariu: