miercuri, 29 aprilie 2015

Majorare de12%!

Personalul nedidactic din învăţământul milencean va beneficia de o majorare de 12% a salariilor, începând cu 1 iulie.
 Această creştere vine ca urmare a demersurilor făcute de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
 Va fi emisă o Ordonanță de Urgență de modificare a Legii nr. 63/2011, de prevederile acesteia urmând a beneficia doar personalului nedidactic, de la 1 iulie.
 Decizia vine ca urmare a întâlnirii, de la finele săptămânii trecute, dintre liderii federațiilor din învățământ și reprezentanții Guvernului României, respectiv ministrul Educației și Cercetării Științifice (MECS) Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanțelor, Publice Eugen Teodorovici, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației, Alina Cazanacli.
 Întâlnirea a fost organizată pentru evaluarea modului de aplicare a prevederilor Acordului semnat de Guvern cu partea sindicală în data de 27 octombrie 2014.
 Din partea FSLI au participat președintele Simion Hancescu, prim-vicepreședintele Ioan Țenț și secretarul general Constantin Rada.
 „La acest moment, colegii noştri, personalul nedidactic, au cele mai mici salarii. Sunt şcoli unde există o singură femeie de serviciu în ditamai unitatea de învăţământ şi care are un salariu de 700 sau cel mult 850 de lei. Decizia luată la Bucureşti este un dram de speranţă pentru colegii noştri”, a relatat liderul de sindicat Gh. Ț.
 În altă ordine de idei, metodologia privind decontarea navetei va fi discutată într-o comisie comună ministere - federații sindicale, care se va întruni în perioada imediat următoare.
 De asemenea, este posibil ca salariile câștigate de profesori în instanță să nu mai fie virate prin intermediul administrațiilor locale, ci direct de la MECS.
 Sindicatele şi MECS au convenit ca luna viitoare să înceapă discuțiile pentru modificarea Legii Educației Naționale.

Niciun comentariu: