luni, 20 aprilie 2015

S-a deschis campania!

Funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Darabani lucrează la foc continuu de când s-a deschis campania de primire a cererilor unice de plată.
 Primăriile din judeţ au primit deja listele cu programările de la instituţie, iar fermierii se prezintă cu mic, cu mare, să-şi completeze cererile.
 Prioritate la depunerea au fermierii care deţin o suprafaţă de până la zece hectare.
 “Am început preluarea de cereri de la fermieri.
Toate primăriile au la avizier programarea fermierilor pentru o perioadă de zece zile.
 Deocamdată, se preiau doar cereri pentru suprafaţă pentru fermieri care au mai puţin de zece hectare, urmând ca, în săptămânile viitoare, să începem să primim şi de la cei care au cereri pe sectorul zootehnic şi suprafeţe mai mari.
 Probleme cu aplicaţia nu sunt, dar sunt problemele inerente la începutul fiecărei campanii.
Nu cred că vom avea neplăceri majore”, a spus N.M ing. executiv APIA .
 La depunerea cererii unice de plată, fermierul trebuie să prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor.
 Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie a anului de cerere.
 De asemenea, solicitantul trebuie să respecte normele de ecocondiţionalitate, care cuprind Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) şi Cerinţele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe toată suprafaţa fermei.
Facem precizarea că, în urma solicitărilor adresate Comisiei Europene de mai multe state membre, comisarul european Phil Hogan a propus posibilitatea prelungirii termenului final de depunere a cererilor unice de plată, până la data de 15 iunie 2015, fără penalizări.

Niciun comentariu: