vineri, 10 aprilie 2015

„Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” Ziua a cincea!

Lecție despre comportamentul corect în caz de cutremur în şcolile din Mileanca. Domnul Liviu Pălăduță, responsabilul SUVA Mileanca l-au împărtăşit copiilor riscurile la care sunt expuşi în momentul declanșării unui cutremur, modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul cutremurului, necesitatea pregătirii și importanța educației anti-cutremur.
 S-a pus accent pe informarea elevilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat înaintea, în timpul și după producerea unui cutremur.
 Totodată, copiii au învăţat lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală.
“Este important ca elevii să cunoască de la vârste fragede, măsurile principale de prevenirea a unor situații de urgență sau de risc. Elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Mileanca au fost încântați, receptivi și au răspuns cu promptitudine întrebărilor adresate la finalul activității tematice și au înțeles faptul că: ”e mai bine să previi, decât să intervii”, cum a spus unul dintre elevi.
 Acţiunile desfăşurate fac parte din campaniile de informare „Nu tremur la cutremur” şi „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”.

Niciun comentariu: