miercuri, 22 aprilie 2015

Ziua Pământului

Ziua Pământului 2015 este sărbătorită de Google printr-un logo special.
 Mai mult, în 2015 Google ne face un cadou nouă utilizatorilor, propunându-ne un Test de Ziua Pământului 2015.
 Anotimpurile sunt prezentate în noul logo sub forma unei animaţii.
 Astfel, primăvara este cea care deschide succesiunea de imagini animate, litera "G" din cuvântul "Google" fiind reprezentată cu flori pe o pajişte.
 Unele dintre elementele care apar în imagine pot fi accesate şi determină modificări ale logoului - de exemplu, un clic pe nori determină transformarea unei zile însorite într-o zi ploioasă.
 De asemenea, în imagine apar mai multe formaţiuni muntoase, în care se văd două intrări de peşteră. Un clic pe una dintre intrări face ca din aceasta să iasă un urs.
 În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, apărută în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.
 Ziua Pământului 2015 a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat.
 Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.
 După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului 2015 într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.
 Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu.
 De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie - Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.
 În prezent, peste 500 de milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului 2015, pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Niciun comentariu: