joi, 21 mai 2015

„Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc”

Sărbătorită în acest an la data de 21 mai 2015, „Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc” a fost marcată la Mileanca, printr-un ceremonial religios organizat în Parcul Eroilor, la monumentul ridicat în cinstea eroilor și martirilor.
 În acest an ziua de 21 mai a fost una cu o încărcătură religioasă deosebită deoarece, pe lângă „Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc”, s-a sărbătorit Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos și binaînțeles Sfinții Constantin și Elena.
 Festivitatea a debutat la ora 11:00 cu o slujbă religioasă care a fost oficiată de preotul paroh Constantin Bejenariu și dascălul Daniel  Mandache, urmată de un moment de reculegere, cuvântul primarului şi apoi depunerile de coroane.
 Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor locale, reprezentanţilor instituţiilor publice, precum şi a unui public numeros.
 La baza monumentului au fost depuse coroane sau jerbe de flori menite să aducă un omagiu întru cinstirea şi pomenirea celor care s-au jertfit şi care au luptat pentru neamul românesc.
 Coroanele au fost depuse de oficialităţile locale, urmate de reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai formațiunilor politice, veterani de război şi elevi ai Școlii Mileanca și Scutari.
 Ceremonialul a luat sfârşit odată cu invitaţia primarului Ioan Ursache, către cei prezenți, de a servi
un colac și un ou roșu.
Spectacolul a fost realizat de grupul de instrumentiști condus de dl.Gh.Mitoceanu.


Niciun comentariu: