vineri, 26 iunie 2015

Decuplarea alocațiilor

Guvernul va modifica Legea venitului minim garantat si va decupla alocatiile copiilor de veniturile obtinute de membrii familiei, deoarece, în prezent, nivelul ajutorului social este calculat în functie de suma acestor venituri, iar prin dublarea alocatiei, beneficiul social ar fi fost micsoratâ.
 Alocatiile de stat pentru copii au fost recent dublate, astfel cã numeroase familii au depãsit nivelul total al venitului in functie de care puteau primi si alte ajutoare sociale.
 Anuntul a fost fãcut de ministrul Muncii, Rovana Plumb.
 „Vom modifica legea in ceea ce priveste conditionalitatea primirii ajutorului de sprijin al familiei si venitului minim garantat de alocatiile de stat pentru copii, deoarece dublarea alocatiilor de stat pentru copii va conduce, pentru 300.000 de familii si 500.000 de copii, la micsorarea alocatiei respectivei familii.
 De aceea, vom decupla alocatia de stat pentru copii, care reprezintã dreptul copilului, de veniturile pe care le obtin pãrintii si in functie de care se calculeazã beneficiile sociale, respectiv alocatia de sprijin a familiei si venitul minim garantat”, a spus Plumb.
 Ea a precizat cã modificarea va fi efectuatã prin ordonantã de urgentã, probabil sãptãmana viitoare, dupã ce vor fi obtinute toate avizele necesare.
„Avand in vedere cã, de la 1 iulie, copiii vor primi alocatia dublatã, aferentã lunii iulie – pentru cã a intrat in vigoare in luna iunie – nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse si care au in intretinere copii sã fie afectate”, a mai spus ministrul Muncii.

Niciun comentariu: