luni, 27 iulie 2015

Sprijin financiar pentru apicultori

Termenul limită pentru apicultori pentru depunerea cererilor de sprijin financiar la APIA Botoșani este 1 august.
 Apicultorii care încă nu au depus la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) cereri pentru sprijin financiar, o mai pot face până pe 1 august.
 Sprijinul este acordat în cadrul Programului Național Agricol (PNA) 2014-2016 cu 50% din fonduri europene și 50% din bugetul național.
 Beneficiarii sunt: apicultori, persoane fizice și juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, organizate în asociații de crescători de albine, federații, uniuni apicole, cooperative agricole sau grupuri de producători recunoscute.
 Sprijinul financiar se acordă pentru asistență tehnică pentru apicultori, realizarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor, combaterea varoozei, prin decontarea, fară TVA, a medicamentelor, raționalizarea stupăritului pastoral, pentru măsuri de asistență pentru laboratoarele de analiză a caracteristicilor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii și susținerea refacerii efectivului de familii de albine.
 “În cazul în care, în urma controlului efectuat de reprezentanții APIA, sunt identificate neconcordanțe între informațiile furnizate în cererea de plată, documentele justificative și situația de la fața locului, beneficiarilor li se aplică o reducere a ajutorului cuvenit, proporțional cu neconformitățile constatate”, se arată în comunicat.

Niciun comentariu: