joi, 6 august 2015

Aprovizionarea cu manuale

În depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) au ajuns 40% din manualele şcolare pentru clasele IV-X, necesare pentru începerea anului şcolar 2015 – 2016.
Șeful depozit manuale din cadrul instituţiei, a precizat că pentru clasele I – II se lucrează la contractarea manualelor.
 Acesta a precizat că editurile Marcela Peneş, Humanitas şi Niculescu şi-au onorat comenzile integral, iar manualele se află deja în depozitul ISJ.
Până pe 15 august, aprovizionarea cu manuale trebuie să fie finalizată.
 Comenzile au fost făcute în baza solicitărilor transmise de reprezentanţii şcolilor.
Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, viabilitatea manualelor şcolare tipărite este de patru ani.
 Directorii unităţilor de învăţământ din judeţ sunt aşteptaţi, după 1 septembrie, pentru a ridica manualele.
Acestea vor fi acordate elevilor gratuit.
 Elevii din clasa a III-a vor continua să înveţe după manuale vechi şi în anul şcolar 2015 – 2016. Amânarea introducerii manualelor digitale este cauzată de prelungirea termenelor licitaţiei de achiziţie.
 Deoarece nu mai există timp până la începerea anului şcolar, pentru exprimarea opţiunilor învăţătorilor şi pentru tipărire, “singura soluţie este cea a retipăririi manualelor existente”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
 Uniunea Editorilor i-a transmis ministrului o solicitare de suspendare a procesului de licitaţie pentru manualele de clasa a III-a şi de prelungire a termenului de depunere a ofertelor, până pe 15 iulie. Perioada de depunere a contestaţiilor este de până pe 15 august, iar soluţionarea contestaţiilor – până pe 15 septembrie.

Niciun comentariu: